Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Švandrlík, Miloslav - Příliš tlustý dobrodruh

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

PŘÍLIŠ TLUSTÝ DOBRODRUH

Autor MILOSLAV ŠVANDRLÍK
Ilustroval JIŘÍ WINTER – NEPRAKTA
Nakladatelství MADAGASKAR 1996

Knížka se skládá ze dvou volně navazujících povídek TLUSTÝ MUŽ POD JIŽNÍM KŘÍŽEM a TLUSTÝ MUŽ ZNOVU NA CESTÁCH. Hlavním hrdinou je sám autor Miloslav Švandrlík, kterého doprovází jeho indiánská manželka Růžový Lotos. Je to vymyšlený vtipný příběh osamoceného tlustého Čecha, který zažívá nejrůznější fantastická dobrodružství. Zesměšňuje především světově proslavené šikovné české ručičky v protikladu se svojí skutečnou neohrabanou tlustou postavou.

V první povídce se shodou náhod dostane do Brazílie, kam ho pozval jeho známý. Je však unesen na hadí farmu, odkud uprchá a seznamuje se s budoucí manželkou Růžovým Lotosem. Při návratu do Čech zažívá nejrůznější dobrodružství, které řeší s úsměvem na tváři.

V druhé povídce letí na léčebný pobyt k filipínským léčitelům do Manily. Jeho letadlo je však uneseno teroristy a on opět bojuje o holý život. Při putování domů pokračují jeho nesnáze, s kterými si ovšem vždy poradí.

Tato knížka se mi velmi líbila díky svému vtipnému obsahu. Autor v ní dovede řešit nejrůznější obtížné situace bez použití násilí typickým českým humorem.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT